Новини за дружеството17 април 2023

85 години от създаването на Варненското Филателно дружество

Създадено от Mihail Petrov понеделник 17 април 2023 - 10:39:18

Преди 85 години на 17 април 1938  година в една малка канцелария на улица „Драган Цанков“ се събират 22-ма ентусиазирани филателисти на учредително събрание и полагат основите на организираното филателно движение в града ни като основават „Дружество на марколюбителите“ – Варна. То е едно от най-старите в страната. През същата година в София по инициатива на няколко дружества от страната се провежда учредителен конгрес на Съюза на марколюбителските дружества в България. 
 
За първи председател на дружеството е избран Андрей Джогов (учител по френски език в Първа мъжка гимназия), за подпредседател Енрико Мелцер (италианец – експерт към памучната фабрика в града), а за секретар арх. Йордан Йорданов.

Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество Събрания на дружеството - 50 години Варненско Филателно Дружество

създай pdf  изглед за печат

Преглеждания: 249
Влез в сайта Регистрация

up